Arbetslivsutveckling 5/2020 Sysselsättningsgraden måste höjas Målet att nå en sysselsättningsgrad på 75 procent gick om intet under våren på grund av coronapandemin. Det är ännu viktigare än tidigare att eftersträva en hög sysselsättningsgrad om vi vill finansiera kommunernas tjänster i enlighet med den aktuella nivån.
Avtal 5/2020 Ny uppgift i daghemmen Det är dags för arbetsgivarna att planera hur uppgiften socionom inom småbarnspedagogik tas i bruk.
Case kommunen 5/2020 I Brahestad satsar man på utbildning Skötseln av sysselsättningen får en specialställning i Brahestad då staden deltar i kommunförsök med sysselsättning. Sysselsättningsservicen fokuserar på att förbättra de arbetslösas kompetens.
Case kommunen 5/2020 Vanda deltar i kommunförsök med sysselsättning Vanda ansökte om att bli en försökskommun för sysselsättning för att kunna skräddarsy sysselsättningstjänsterna för sina kommuninvånares särskilda behov, säger Susanna Taipale-Vuorinen, direktör för sysselsättningsservicen.
KT-kulma 5/2020 Beslut behövs inom sysselsättningen KT fastställde en höjning av sysselsättningsgraden till 75 procent som sitt mål för regeringsprogrammet. Regeringen som bildades efter förra valet kom även fram till samma mål. Sysselsättningsgradens betydelse för den finansiella grunden för nationalekonomin och välfärdstjänsterna har ytterligare förstärkts då coronaepidemin försvagat ekonomin och sysselsättningen.
Ledare 5/2020 Sysselsättningen tryggar välfärden De offentliga tjänsterna bibehåller sin kraft endast genom en stark sysselsättning. Det lönar sig för staten och kommunerna att låna billiga pengar, men med tiden blir de en skuldfälla. Det är hållbarare att sysselsätta människor.