Sopimukset 5/2020 Sote-uudistuksen valmistelu etenee Hallitus pääsi ratkaisuun sote-uudistuksen sisällöstä lokakuun alkupuolella. Esitys uudistuksesta menee lainsäädännön arviointineuvostoon.
Työelämän kehittäminen 5/2020 Työllisyysasteen on parannuttava Tavoite saavuttaa 75 prosentin työllisyysaste romuttui keväällä koronapandemian myötä. Korkean työllisyysasteen tavoittelu on entistä tärkeämpää, mikäli haluamme rahoittaa kuntien nykyisenkaltaiset palvelut.
Tilastot 5/2020 Eläkemaksut korkeammat kuin yksityisellä sektorilla Kevan jäsenyhteisöjen eläkemaksut ovat kuluvana vuonna 28,35 prosenttia palkkasummasta. Kuntien eläkemaksut ovat korkeammat kuin yksityisellä sektorilla.
Työelämän kehittäminen 5/2020 Työsuojelua kehitetään yhdessä Työsuojelun yhteistoiminta edistää työnantajan ja työntekijöiden välistä vuorovaikutusta. KT on mukana lukuisissa Työturvallisuuskeskuksen alla toimivissa työelämää ja työsuojelua kehittävissä hankkeissa.
Sopimukset 5/2020 Uusi tehtävä päiväkodeissa Työnantajien on aika suunnitella, miten varhaiskasvatuksen sosionomin tehtävä otetaan käyttöön.
Työelämän kehittäminen 5/2020 Digitalisaatio vaikuttaa työn murrokseen ja työllisyyteen Digitalisaatio muuttaa töiden sisältöjä ja toimintatapoja. Organisaation näkökulmasta se tarkoittaa tarvittavan osaamisen kehittämistä.
Asian tuntija 5/2020 Työmarkkinatilastojen tuntija Miltä aloilta jäädään eniten työttömäksi? Ketkä vaihtavat useimmin alaa? Tilastokeskuksen tilastoista löytyy vastaus moniin työllisyyttä koskeviin kysymyksiin.
Kuntacaset 5/2020 Raahessa panostetaan koulutukseen Työllisyyden hoito nousee Raahessa erityisasemaan, kun kaupunki osallistuu työllisyyden kuntakokeiluun. Työllisyyspalveluissa keskitytään työttömien osaamisen parantamiseen.
Kuntacaset 5/2020 Vantaalle vastuu työllisyyspalveluistaan Vantaa haki työllisyyden kokeilukunnaksi, jotta se voi räätälöidä työllisyyspalveluita kuntalaistensa erityistarpeisiin, työllisyyspalvelujen johtaja Susanna Taipale-Vuorinen sanoo.
KT-kulma 5/2020 Työllisyydessä tarvitaan päätöksiä KT asetti hallitusohjelmatavoitteekseen työllisyysasteen nostamisen 75 prosenttiin. Samaan tavoitteeseen päätyi myös viime vaalien jälkeen muodostettu hallitus. Työllisyysasteen merkitys kansantalouden ja hyvinvointipalvelujen rahoituspohjalle on korostunut entisestään koronan heikentäessä taloutta ja työllisyyttä.
Pääkirjoitus 5/2020 Työllisyys turvaa hyvinvoinnin Julkiset palvelut pysyvät voimissaan vain vahvan työllisyyden ansiosta. Valtion ja kuntien kannattaa ottaa lainaksi halpaa rahaa, mutta ajan mittaan se muuttuu velkavankeudeksi. Kestävämpää on työllistää ihmisiä.